Tre apper som hjelper deg med å møte utfordringer i hverdagen

Det er mange utfordringer og problemer folk der ute i verden sliter med. Mange problemer sliter folk med til daglig, i ulik grad og ulike situasjoner. I dette blogginnlegget skal jeg komme med tre apper som er til hjelp for å møte ulike utfordringer i hverdagen.

Be my Eyes – Hjelper blinde med å se

Tenk deg en hverdag der vanlige gjøremålene som å dra på butikken, gå turer, finne rett plagg om morgen blir en utfordring. Dette er en typisk hverdag for personer som er svaksynte eller som er blinde.

Hvis du ønsker å hjelpe blinde og svaksynte i deres hverdag, kan du logge deg inn på appen og du blir koblet opp til en person som trenger bistand. Hele seansen skjer over video. Hjelpen kan være å velge riktig par med sokker, sjekke om melken har gått ut på dato, være en veiviser på turen eller lese noe for vedkommende. Ting vi fort kan ta som en selvfølge, men som ikke alle kan ta en del av. Det er nok en av grunnene til at jeg elsker denne appen. Du hjelper personer som trenger hjelp.

Appen er gratis og kun tilgjengelig på iPhone.

Se her på hvordan Be my Eyes fungerer:

DAF Assistant – Et redskap for stammere og de med løpsk tale

Personlig har jeg noe som heter løpsk tale. For meg har det utviklet seg litt i stamming også. Mange av de jeg har snakket en del med har nok merket at jeg har en tendens til å stamme noen ganger. Hvis du er interessert i hva løpsk tale og stamming er, anbefaler jeg at du leser dette:

Trykk her for å lese mer om stamming

Trykk her for å lese mer om løpsk tale 

Stammingen og løpsk tale er ikke en alt for stor utfordring for meg i hverdagen. Klart det er situasjoner jeg møter som oppleves som et stort hinder, men jeg har heller lyst til å møte hindret isteden for at hinderet stopper meg.

Uansett så finnes det en app som kan brukes som et redskap for de med taleflytvansker. Det er viden kjent at stammere har bedre flyt når man snakker med andre som et kor. Appen funger slikt at den spiller av det du nettopp har sagt, etter en relativt kort stund. Altså som et kor. For å få mest optimalt utbytte, bør man ha i ørepropper.

Jeg har ikke personlig brukt denne appen så veldig mye. Noe av grunnene er at jeg ikke stammer så alt for mye. Men også det at man må gå rundt med ørepropper, har heller ikke gjort saken bedre. Hvis jeg hadde stammet en del, hadde jeg nok gjort det likevel.

Appen koster 27,74kr for pro-versjonen på Google Play og 109kr på iTunes.

Headspace – Bedre fokus med meditasjon

En annen app jeg har testet ut mye er Headspace. Headspace fungerer som en personlig meditasjonstrener. Det er den anerkjente eksperten i meditasjon og mindfulness Andy Puddicombe som står bak appen.

Når du starter appen må du gjennom tre ulike begynner nivåer. Hvert nivå har 10 meditasjons-sesjoner på henholdsvis 10 min(nivå 1), 15 min(nivå 2) og 20 min(nivå 3). Du må igjennom disse nivåene før du kan velge mer spesifikke meditasjoner, blant annet meditasjoner som skal hjelpe for bedre helse, relasjoner og prestasjoner i hverdagen.

I meditasjonene får du en såkalt guidet tur av Andy(veilder), der han kommer med kognitiv tankeøvelser man kan bruke i hverdagen. Man kan også velge å ikke ha en guidet tur, men heller slappe av i en viss tid med meditasjonsmusikk.

Med Headspace trener du opp sinnet ditt for å klare utforninger bedre. Foto: Headspace.com
Med Headspace trener du opp sinnet ditt for å klare utfordninger bedre. Foto: Headspace.com

For min del har Headspace hjulpet meg til å ha holde fokus bedre. Men hvis du har utfordringer på andre områder, kan altså denne appen hjelpe deg med det også. Du trenger ikke å benytte deg kun av appen. Du kan også logge deg inn via Headspace.com. Men det skal sies at det er ganske praktisk at det er en app, da den er det mye mer tilgjengelig. Det er bare å gå inn på appen og koble til headsett – så er du klar.

Appen i seg selv er gratis, men du må ha abonnement for å ha tilgang. Det er ulike abonnementspris, men den mest vanlige er ett årsabonnement for 95,88$ (7,99$ i måneden). Det skal også nevnes at nivå én er gratis. Appen er tilgjengelig for Android og iPhone.

Skulle egentlig skrive om et problem jeg ønsket skulle vært løst..

Som oversikten antyder har jeg ikke gjort akkurat det Karl Philip Lund spurte oss om, når han ga oss oppgaven (les om oppgaven her). Jeg fant rett og slett ingen problemer jeg kunne skrive om som jeg ønsket å løse. Grunnen til at jeg skrev om disse appene var at appene allerede løser problemer og utfordringer som mange har. Dette er apper som jeg mener er geniale og som jeg ønsker å fremheve. Appene løser kanskje ikke problemene og utfordringene, men det er i hvert fall til en stor hjelp. For meg eksempel, har Headspace vært til stor nytte. Disse tjenestene er skap på grunn av at man vil løse problemer og utfordringer.

 

4 thoughts on “Tre apper som hjelper deg med å møte utfordringer i hverdagen

  1. Dette var et nyttig innlegg, Peter. Jeg liker hvordan du beskriver appene du presenterer – og får meg som leser til å ønske å prøve/hjelpe/anbefale disse. Godt jobbet!

  2. Veldig bra innlegg Peter!
    Spennende å lese hvordan vi kan hjelpe hverandre med den teknologien vi går rundt med i lommene våre. Får virkelig håpe mange registrerer seg på Be my Eyes, da dette virker som et fantastisk godt hjelpemiddel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *