Drømmejobben

”Hva er drømmejobben deres?” Spurte foreleser Karl Philip Lund. Videre fortalte han at så mange som 80% hater jobber sin. Å finne drømmejobben vil kanskje unngå dette.

Men så kommer spørsmålet:

Hva er egentlig drømmejobben?

Jeg har hatt mange drømmejobber i løpet av livet. I lang tid var drømmen å leve av musikk. Jeg og gitaren skulle ta verden med storm. Men så tok fornuften til, og jeg begynte å studere.

Da jeg begynte å studere PR og samfunnspåvirking på Høyskolen Kristiania, ønsket jeg å bli kommunikasjonsrådgiver innen politisk arbeid. En drøm som bare har blitt forsterket under studiet. Det er ingen konkret arbeidsplass jeg mener innehar drømmejobben. Men for meg er de mest interessante arbeidsplassene i PR-byråer, hjelpeorganisasjoner og i politiske partier.

En dag på drømmejobben består av planlegging og gjennomføring av kampanjestrategier, få saker opp på dagsorden og mediehåndtering. Jeg vil også prøve på å skape debatt og påvirke samfunnet på en positiv måte.

I dag kan man si at jeg jobber med noe tilsvarende. Jeg er manager og co-founder i Gyllen management. Der jobber jeg med mediehåndtering, strategisk rådgivning innen sosiale medier, og historiefortelling for musikere og kunstnere samt representere de i ulike situasjoner, slik at de når målene sine. Dette er absolutt noe jeg trives godt med nå, men drømmen er etter hvert å jobbe med politisk arbeid.

Hvordan?

Men hvordan skal jeg nå målet om drømmejobben? Det er hard konkurranse. Det er mange andre dyktige studenter som vil opp og fram. Å fremme seg selv og hva man kan, er én av de mange måtene man kan få drømmejobben. I digital markedsføring lærer vi, blant annet, mye om blogging. Vi lærer om alt fra hvordan man oppretter og vedlikeholder bloggen, til hvordan man skriver et godt blogginnlegg. Dette var én av grunnene til at jeg valgte dette faget som fordypning.

Blogg er en ypperlig arena å få vist seg frem personlig, og vise hva man kan. Med alle oppgavene vi får, får vi også regelmessig «tvunget» skrivetrening. Dette kan virke frustrerende akkurat nå, men jeg er helt sikker på at vi får tilbakebetaling med et godt språk etter hvert.

Viktig med hobby

Selv om drømmejobben har gått fra å være rockestjerne, til å jobbe med politisk arbeid, har jeg heldigvis enda musikken som hobby. Det er fint å ha en hobby, når man ønsker å koble seg vekk fra skole og jobb. Å lade batteriene med en lidenskap, kan føre til motivasjon for å yte bedre på jobb. Og det kan muligvis lede an til å få drømmejobben.

Uansett blir det spennende hva det ender opp med til slutt. Kanskje jeg har andre drømmer om fem år? Kanskje drømmejobben enda ikke finnes? Vi lever jo i en tid der nye jobber skapes. Uansett hvilken jobb jeg ender opp med, ønsker jeg å komme inn i et godt arbeidsmiljø, med fast og stabil inntekt og jobbe med noe som gir mening. Jeg tenker også at veien til drømmejobben lages mens man går.

Kilder:

Arne Krokan – Digital markedsførings klasse 2016

Frida Marie Grande – Hvordan kapre drømmejobben

Karl Philip Lund – Bloggoppgave: Hva er din drømmejobb?

Karl Philip Lund – Derfor bør alle studenter blogge

Linkedin – Gyllen management

Motivere – Syv metoder som holder deg motivert på jobben

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *